- Leírás
- Specifikációk
Swanson Gluten Rid (Tolerase G, glutén-bontó enzim)
Ez a kapszula, mely egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig.
A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).
Ez az anyag nagy változást hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek 100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim segítségével biztonságban érezhetik magukat
Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.
Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént, amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a szervezetbe.
Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott. Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a vékonybélben is.
Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo csoporthoz képest.
Az enzimmel csökkenthetjük azon „balesetek” okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.
A termék szedése NEM helyettesíti a glutén-mentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!